سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قالب وبلاگ
پتی آباد سینمای ایران
 
لینک دوستان

«من مادر هستم»، فیلمی به کارگردانی فریدون جیرانی که این روز‌ها با حواشی فراوان روی پرده اکران است.  درباره این فیلم هم یک بسته کامل متنی (شامل همه? حاشیه‌های این فیلم از ابتدا تا به امروز) و تصویری (همه عکس‌ها و پوستر‌ها و ویدیوها از فیلم و حاشیه‌ها) ترتیب داده است.

 

کارگردان: فریدون جیرانی 

بازیگران: باران کوثری، حبیب رضایی، فرهاد اصلانی، امیرحسین آرمان، ناصر طهماسب، محمد باغبانی، پروین ملکی، هدایت الله سجادی، آرمان صورتگر، کریم عباسی، عصمت بافندگان، علیرضا خاتمی، محمدهادی طاهری، عادله سهیلی و پانته آبهرام، با حضور: هنگامه قاضیانی در نقش ناهید مشرقی

حاشیه و هکس و پوسترها من مادر هستم

- خلاصه داستان فیلم:

یک خانواده طبقه متوسط در یک شرایط بحرانی به بررسی و ارزیابی زندگی خود می‌پردازند.

___________________________________________________________________________________

- حاشیه نگاری کافه سینما از فیلم:

- سال 89 درست بعد از ساخت «قصه پریا» فریدون جیرانی شروع به ساخت فیلمی کرد به نام «من مادر هستم» فیلمی که خیلی سریع مراحل پیش تولید را گذراند و فیلمبرداری شد. فیلمبرداری دوم آبان در تهران آغاز و پس از 45 روز فیلمبرداری در سکوت خبری، کار گروه 22 آذر به پایان رسید. بر خلاف کارهای قبلی جیرانی ترکیبی از بازیگران تئا‌تر و سینما در این فیلم حضور داشتند. شخصیت مشرقی معروف فیلم‌های جیرانی را در این فیلم هنگامه قاضیانی بازی می‌کرد. این تمام چیزی بود که در آن مقطع از فیلم منتشر شده بود.

- با گذراندن مراحل فنی، فیلم به دفتر جشنواره برای حضور در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر ارائه شد. اما بدون انتشار هیچ خبر و حتی واکنشی از طرف سازندگان، فیلم در هیچ بخشی از جشنواره پذیرفته نشد. در‌‌ همان مقطع خبری منتشر شد که هر دو فیلم فریدون جیرانی توقیف شده‌اند که علیرضا سجادپور (رئیس وقت اداره نظارت و ارزشیابی) در گفتگو با کافه سینما این خبر را به شدت تکذیب کرد. «من مادر هستم» حتی مثل «خانه پدری» به عنوان فیلم مشکل دار هم اسم برده نشد!

- سازندگان سعی می‌کردند اینطور وانمود کنند که فیلم به جشنواره نرسیده. پس از جشنواره اما به تلاششان برای دریافت پروانه نمایش ادامه دادند و یک به یک اصلاحیه‌ها را انجام دادند. اصلاحیه‌هایی که شنیده می‌شد مربوط به سکانس‌های پایانی (که مربوط به اعدام شخصیت اصلی است) می‌شد.

- گذشت و گذشت تا در یکی از برنامه هفت حمید رسایی (عضور شورای پروانه نمایش) به این برنامه آمد و درباره فیلم جیرانی گفت: حمید رسایی: "یکی از فیلم‌هایی که در جلسات کمیسیون فرهنگی دیده شد فیلم «من مادر هستم» بود. که اگر ریا نشود من از موافقان فیلم بودم البته با اصلاحاتی که خود شما هم (خطاب به جیرانی) با آن موافق بودید."

- «من مادر هستم» پس از طی یک مسیر طولانی یکی دو ماه مانده به جشنواره سی‌ام فیلم فجر پروانه نمایش گرفت. اینکه چه اصلاحاتی روی فیلم انجام شد معلوم نیست. به گزارش کافه سینما اما باران کوثری چند روز بعد به شدت به این اصلاحات اعتراض کرد. باران کوثری: "ترجیح می‌دهم راجع به آن فیلم حرف نزنم. فیلمی که کارگردانش دلسوزش نیست من بازیگرش قطعا دلسوزش نیستم و متاسفم برای صحنه‌های درخشانی که من و حبیب رضایی در آن فیلم بازی کردیم."

- سازندگان فیلم قصد داشتند آن را ابتدا در جشنواره سی‌ام فجر نمایش دهند. اما محمد خزاعی در برنامه هفت به علت دیده شدن فیلم توسط هیئت انتخاب دوره قبل نمایش آن را منتفی دانست.

- سرانجام در اسفند ماه سال 90 فیلم برای نخستین بار در یک اکران خصوصی به نمایش درآمد (اینجا). نخستین واکنش ها به فیلم مثبت بود (یادداشت امیر قادری بر فیلم).

- در چند مقطع پخش کننده قصد اکران فیلم را داشت که هر بار به دلایلی به تعویق می‌افتاد تا اینکه حوزه هنری که حامی ارزش‌ها شده بود این فیلم را به فهرست بلند بالای فیلم‌های تحریمی‌اش اضافه کرد. این خبر زمانی اعلام شد که سازندگان این فیلم در کنار 4 فیلم دیگر در بیانیه‌ای به این تصمیم اعتراض کردند.

- فریدون جیرانی و غلامرضا موسوی در نشست خبری معترضین، به تصمیمات این نهاد به علت تحریم فیلم «من مادر هستم» انتقاد کردند (اینجا). باران کوثری، پانته‌آ بهرام، فرهاد اصلانی، هنگامه قاضیانی، حبیب رضایی (از بازیگران فیلم) هم بیانیه‌ای در اعتراض به اقدامات حوزه هنری را امضا کردند (اینجا). این اعتراض‌ها بدون اینکه به نتیجه برسد در بیانیه‌های دیگری هم ادامه داشت (اینجا).

- نهایتا قرار شد فیلم بدون سینماهای حوزه بعد عزاداری‌های محرم به روی پرده برود. به گزارش کافه سینما اما یک روز مانده به اکران و در حالی که هنوز فیلم دیده نشده بود. انصار حزب الله با صدور بیانیه‌ای چند ساعت مهلت داد تا پروانه فیلم لغو شود (اینجا). و افرادی هم از این بیانیه حمایت کردند (اینجا) و ( اینجا) و (اینجا). بلافاصله بعد از این بیانیه، فریدون جیرانی و غلامرضا موسوی در بیانیه‌ای از موافقان و مخالفان برای تماشای فیلم دعوت کردند (اینجا). دو منتقد مطرح سینمای ایران بلافاصله از فیلم دفاع کردند - مسعود فراستی (اینجا) و امیر قادری (اینجا) - تمام این اتفاقات تنها در چند ساعت افتاد. تا آغازی باشد بر یکی از پرحاشیه‌ترین دوران‌های سینمای ایران.

- روز چهارشنبه اما فیلم اکران شد و تا ساعت هشت شب و افتتاحیه فیلم در سینما آفریقا که هر دو طبقه سینما مملو از جمعیتی بود که برای تماشای فیلم جیرانی جمع شده بودند خبری نبود. فروش این اکران هم به زلزله زدگان آذربایجان اهدا شد (اینجا). اما درهای سالن که بسته شد فریدون جیرانی در حلقه معترضینی گرفتار شد که از او برای ساخت این فیلم جواب می‌خواستند. ویدیو و متن کامل بحث (اینجا).

- روز پنج شنبه به آرامی در حال گذشتن بود که ویدیو و متن کامل بحث جیرانی با معترضان فیلمش در کافه سینما منتشر شد. برخی صحبت‌های جیرانی در این ویدیو برایش دردسر ساز شد مثل جایی که یکی از معترضین از او درباره هدف اخلاقی ساخت این فیلم می‌پرسد و جیرانی می‌گوید: "این فیلم می‌گوید یک خانواده اگر مشروب کمتر بخورد، اینقدر روابط بی‌بند و بار نداشته باشد این اتفاق برایش نمی‌افتد".

- می‌رسیم به جمعه که ظهر آن بعد از نماز جمعه بر علیه این فیلم و فیلم «یک خانواده محترم» تجمعی صورت گرفت. انصار حزب الله در بیانیه‌ای همه معترضان را به تجمع فردا (شنبه) در مقابل وزارت ارشاد دعوت کرد (اینجا) و (اینجا). ساعاتی بعد اما تشکل صنفی تهیه کنندگان هم از علاقه مندان سینمای ایران برای یک تجمع در حمایت از سینمای ایران در همان ساعت و روز و مکان دعوت کرد (اینجا). چند ساعت بعد در برنامه هفت حمید رسایی، وحید جلیلی، غلامرضا موسوی و ضیا هاشمی درباره فیلم با هم بحث کردند. رسایی معتقد بود که اصلاحیه‌های فیلم اعمال نشده اما مهدی عظیمی (قائم مقام اداره نظارت و ارزشیابی) اعلام کرد رسایی تنها یک عضو شوراست که نظراتش در شورا تصویب نشده. رسایی اما صحبت‌های جالب دیگری درباره این فیلم و روند دریافت پروانه نمایشش مطرح کرد (اینجا). به گزارش کافه سینما وحید جلیلی هم به شدت به جیرانی و این فیلم حمله کرد و فیلم را تحریف قانون مجازات اسلامی دانست (اینجا). اما یکی دو روز بعد رضا بهارلویی وکیل دادگستری اعلام کرد فیلم از لحاظ حقوقی مشکلی ندارد (اینجا). همچنین در این برنامه اعلام شد که در شورایعالی نمایش به ریاست وزیر ارشاد تصمیم گرفته شده اصلاحاتی بر فیلم به خصوص سکانس های پایانی وارد شود.

- روز شنبه در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هر دو گروه تعداد کمی سر قرار حاضر شده بودند. انصار حزب الله ابتدا اعلام کردند تا پایین کشیدن فیلم تحصن می‌کنند اما چند ساعت بعد با مراجعه به بند میم وصیت نامه امام (ره) تصمیم گرفتند تحصن را به تجمع تبدیل کنند و به آن خاتمه دهند. نهایتا حامیان و معترضان به وضعیت سینمای ایران با نماز جماعت به تجمع‌شان پایان دادند. امام جماعت نماز جمعه سینماگران سعید سهیلی بود. ویدیو و عکس‌های تجمع: (اینجا) و (اینجا) و (اینجا) و (اینجا).

- حواشی فیلم در روزهای آینده ادامه یافت. فرج الله سلحشور جیرانی را فردی دانست که از انقلاب و مملکت متنفر است (اینجا). یک عکس از سکانس حذف شده فیلم در کافه سینما منتشر شد (اینجا). فریدون جیرانی در گفتگویی درباره اقدامات انصار حزب الله و نقش رحیم مشایی در ساخت فیلم توضیحاتی داد (اینجا).  پانته‌آ بهرام از فیلم دفاع کرد (اینجا). و نمایش فیلم در شهرهای مذهبی ممنوع و در بقیه شهرها برای آن محدودیت سنی گذاشته شد.

- در خبری اعلام شد که با شکایت انصار حزب الله جواد شمقدری و سازندگان «من مادر هستم» به دادگاه احضار می‌شوند. خبری که بلافاصله از سوی علیرضا سجادپور تکذیب شد و تهیه کننده فیلم درباره احضار یه دادگاه توضیح داد (اینجا). اما یک روز بعد جواد شمقدری از شکایت سازمان سینمایی از گروه انصار حزب الله خبر داد (اینجا). چند روز بعد سعید رجبی فروتن ( سخنگوی سازمان سینمایی) اعلام کرد شکایت انصار حزب الله از جواد شمقدری مربوط به دو ماه پیش است.

- هفته پرحاشیه «من مادر هستم» و سینمای ایران به اوج خود رسید. سه شنبه یک جلسه پرحاشیه و برخورد در فرهنگسرای رسانه بین موافقان و معترضان به فیلم برگزار شد. ترک جلسه توسط روحانی مخالف فیلم، بحث‌های شدید بین مسعود فراستی و سیدحسین علوی و امیر قادری و یکی از همراهان سیدحسین علوی از مهم‌ترین حاشیه‌های این جلسه بود. گزارش کامل جلسه: (قسمت اول - قسمت دوم - فسمت سوم) گزارش تصویری جلسه: (اینجا) و (اینجا)، در همین روز اعلام شد فریدون جیرانی به همراه تدوینگر فیلم با حضور در سینماهای نمایش دهنده «من مادر هستم» در حال اصلاح نسخه‌های آن است!

- یک هفته از اکران فیلم گذشت. تا اینجا نتیجه این حاشیه‌ها فروش 93 میلیونی فیلم در روز سه شنبه و شکسته شدن رکورد بیشترین فروش یک فیلم غیر کمدی در سینمای ایران و رسیدن به مجموع فروش فیلم  به 510 میلیون تومان بوده است.

___________________________________________________________________________________

آنونس فیلم من مادر هستم

آنونس من مادر هستم / دانلود ( حجم: 7/9 مگابایت)

 

 

فیلم «من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانیفیلم «من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانیفیلم «من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانی


[ شنبه 91/9/18 ] [ 9:46 عصر ] [ حسین ]

فیلم «زندگی خصوصی آقا یا خانم میم» ساخته روح الله حجازی در گروه سینمایی قدس جایگزین فیلم «اختاپوس» شده. زندگی آقای میم دچار تحولی می‌شود که در زندگی خصوصی‌اش با خانم میم تأثیر می‌گذارد و همین موضوع داستان فیلم را جلو می‌برد.
ابراهیم حاتمی‌کیا، حمید فرخ‌نژاد، مهتاب کرامتی، امید روحانی، سوگل طهماسبی و... در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

 

زندگی خصوصی آقا یا خانم میم

 

تیزر فیلم «زندگی خصوصی آقا یا خانم میم» / 2 مگابایت / --> دانلود <--

 زندگی خصوصی اقا و خانم میمزندگی خصوصی اقا و خانم میمزندگی خصوصی اقا و خانم میمزندگی خصوصی اقا و خانم میم

 


[ جمعه 91/9/10 ] [ 6:43 عصر ] [ حسین ]

یکی از جذابیت های هر ساله جشنواره فیلم فجر، حضور بازیگران محبوب و معروف با فیلم های مختلف است. ستاره هایی که هر کدام در نقشی و با شمایلی، در جشنواره حضور دارند وسینمادوستان را سر ذوق میآورند. جشنواره سی و یکم فجر در حالی کمتر از سه ماه دیگر آغاز به کار می کند که کارگردانان باید تا چند روزدیگر فرم جشنواره را پر کنند وبه این ترتیب پای ستاره ها هم به جشنواره سی و یکم باز می شود اما کدام ستاره ها با کدام فیلم ها خواهند آمد؟ کدام ها غیبت دارند وکدام ها بیش از بقیه پرکارند؟ برای جواب گرفتن، گزارش امروز را از دست ندهید.

بی تابی بازیگران و فیلم ها برای شکار سیمرغ:

مهناز افشار: سه فیلم / درخشش ادامه دارد

1- از تهران تا بهشت: این فیلم یک اثر تجربی از ابوالفضل صفاری است. افشار در این فیلم نقش غزال را برعهده دارد که با همسرش دچار چالش شده و زندگی شان روبه فروپاشی است. مرد زن را ترک می کند وزن در جست و جویی به دنبال شوهر، مسیری نمادین را طی می کند و در این سیر و سلوک به حقیقت ماجرا پی می برد...

2- چه خوبه برگشتی: این اولین بار است که مهناز افشار با داریوش مهرجویی کار می کند وقطعا می تواند از این همکاری به عنوان یکی از شانس های زندگی اش یاد کند. او برای بار سوم در فیلمی حضور دارد که حامد بهداد هم در آن ایفای نقش خواهد کرد. می توان انتظار داشت که اگر افشار به خوبی از پس نقشش در این فیلم بربیاید مهرجویی مانند لیلا حاتمی از او در فیلم های آینده اش هم استفاده کند.

3- هیچ کجا، هیچ کس: در میان ستارگان مرد این فیلم، مهناز افشار یک تنه بار ستاره زن «هیچ کجا هیچ کس» را بر دوش می کشد. هر چند بهاره کیان افشار هم (که این روزها با کلاه پهلوی شناخته شده) با او همبازی است.

 

شهاب حسینی: دو فیلم / امان از سندرم داون

1- آشغال های دوست داشتنی: اوکه در جشنواره سال گذشته یکی از پرکارترین بازیگران بود در حالی امسال با 2 فیلم آمده که فیلم های پیشین او در بهمن ماه سال گذشته چنگی به دل نزد و با انتقاداتی مواجه شد. او برای اولین بار با محسن امیر یوسفی (کارگردان آتشکار) همکاری کرده است. فیلمی که به ماجرایی خانوادگی اشاره دارد.

2- حوض نقاشی: مازیار میری و شهاب حسینی برای اولین بار است که با هم همکاری می کنند. حسینی به تازگی به اردوی میری پیوسته و در شمایل یک سندرومداونی روبرویدوربین رفته است. نقش همسر حسینی در این فیلم بر دوشنگار جواهریان است.

 

حمید فرخ نژاد: دو فیلم / استرداد سیمرغ؟

1- استرداد: این فیلم که یکی از پروژه های فاخر سال 91 است، قطعا در جشنواره سروصدا خواهد کرد. خیلی ها می خواهند بدانند یکی از پروژه های میلیاردی سال 91 با چه کیفیتی به این جشنواره رسیده است. بنابراین بازیگر اصلی این اثر هم حسابی دیده می شود. حمید فرخ نژاد نقش اصلی این فیلم را برعهده دارد که داستان آن به وقایع پس از جنگ جهانی دوم می پردازد. درست در زمانی که سران کشورهای متفق نشستی را در تهران برگزار کردند.

2- زندگی مشترک آقای محمودی و بانو: او در این فیلم نقش همسر هنگامه قاضیانی را ایفا می کند که زندگی شان دستخوش تغییراتی می شود. این دومین تقابل حمید فرخ نژاد و قاضیانی پس از فیلم «روزهای زندگی» است. همچنین دومین همکاری فرخ نژاد با روح الله حجازی به عنوان بازیگر و کارگردان نیز در این فیلم صورت گرفته است. اوسال گذشته فیلم زندگی خصوصی آقا و خانم میم را به کارگردانی حجازی در بخش خارج از مسابقه جشنواره داشت.

 

حامد بهداد: دو فیلم / نور چشم مهر جویی با موهای سفید

1- فرزند چهارم: این فیلم درباره زندگی آفریقایی های کنیاست که با حضور گروهی ایرانی در آن منطقه اتفاقی برایشان می افتد. حامد بهداد نقش یکی از اعضای آن گروه را برعهده دارد. بهداد پس از «آدم کش»، آدم و حس پنهان برای بار چهارم با مهتاب کرامتی همبازی است. تقابل مهدی هاشمی و بهداد نیز جالب توجه خواهد بود.

2- چه خوبه برگشتی: بعد از نارنجی پوش و آن همه انتقاد (منهای تحسین های انگشت شمار) دل دادن به همکاری دوباره با داریوش مهرجویی در دوره ای که به اذعان کارشناسان دوره افول اوست جرات زیادی می خواهد اما گویا بهداد دل و جراتش را دارد. او حاضر شده تمام موهایش را سفید کند؛ گریمیکه علاوه بر توجه داوران در جشنواره، قطعا به فروش احتمالی هم کمک شایانی خواهد کرد. او در این فیلم در نقش یک پزشک ظاهر شده.

 

اکبر عبدی: دو فیلم / آقای شگفت انگیز

1- رسوایی: باز هم همکاری با مسعود ده نمکی. او در سکوت خبری به این فیلم پیوست و برای اولین بار در گریم یک روحانی ظاهر شد. عبدی در این فیلم که اولین اثر جدی ده نمکی به شمار می آید، یک روحانی مومن و متعهد است که دختر نه چندان خوشنام محله (الناز شاکردوست) حین فرار از دست طلبکاران پدرش با او مواجه می شود و همین آغاز ماجراست.

2- شاباش: این فیلم، به کارگردانی حامد کلاهداری، حساسیت های زیادی را به همراه داشته است. بعد از تکذیب حضور فرخ نژاد در این فیلم، این اکبر عبدی بودکه نقش اصلی کار را برعهده گرفت.

 

مصطفی زمانی: دو فیلم / بالاخره ستاره می شود؟

1- جیب بر خیابان جنوبی: او برای بازی کردن در این فیلم، بلاهای زیادی سرش آمد، از شکستگی پا گرفته تا توقف پی در پی پروژه تا اینکه کار نیمه کاره تمام شدو پس از اتمام بازی زمانی در «برلین منفی 7» فیلمبرداری اش دوباره از سر گرفته شد. او در این فیلم نقش یک دزد را بازی می کند که با مهدی و نورا هاشمی همبازی است.

2- برلین منفی 7: فیمی که احتمال می رود از فیلم های مهم جشنواره باشد. به هر حال از آنهم به عنوان یکی از پروژه های فاخر سال 91 نام برده می شود. زمانی در اولین فیلم بلند سینمایی رامتین لوافی پور نقش یک مهاجر را ایفا می کند که عواقب جنگ و حمله به عراق او را به دنبال جایی برای زنده ماندن می کشاند.

 

ترانه علیدوستی: دو فیلم / محبوب داوران

1- آسمان زرد کم عمق: این اولین همکاری علیدوستی با توکلی است. او در این فیلم نقش زنی جاافتاده را بازی کرده و جالب اینکه وزن هم اضافه کرده است.

2- زندگی مشترک آقای محمودی و بانو: در سومین فیلم روح الله حجازی روبروی پیمان قاسم خانی قرار گرفته تا این همکاری، حسابی کنجکاوی برانگیز شود. او نشان داده همیشه مورد توجه داوران است. می توان پیش بینی کرد حضور او در جشنواره سی و یکم هم مورد توجه قرار بگیرد.

 

حبیب رضایی: دو فیلم / بازگشت آقای بازیگردان

1- آشغال های دوست داشتنی: رضایی که در جشنواره سی ام بیکار بود، در حالی در جشنواره سی و یکم با دو فیلم آمده که به خاطر گزیده کاری اش می توان انتظار بازی خوب دیگری در آخرین کار محسن امیریوسفی از او داشت.

2- همه چیز برای فروش: امیرحسین ثقفی برای این فیلم از ترکیب بازیگرانی استفاده کرده که معمولا بازی شان استاندارد است. رضایی در این فیلم کنار صابر ابر و مریلا زارعی قرار گرفته است.

 

محمدرضا فروتن: دو فیلم / عاشق پیشه همیشگی

1- دلتنگی های عاشقانه: یک فروتن عاشق دیگر؛ اودر این فیلم با میترا حجار همبازی است. این دو که در دهه هفتاد در فیلم های مهمی چون نظیر «متولد ماه مهر»، «اعتراض» و «فریاد» همبازی بودند، در فیلم رضا اعظمیان، نقش یک زن و شوهر را بازی می کنند. فروتن ایفاگر نقش منوچهر است که به هنگام بازگشت از ماه عسل متوجه حمله نیروهای عراقی به ایران شده و زندگی عاشقانه اش دستخوش تغییرات می شود.

2- هیچ کجا، هیچ کس: او در این فیلم ابراهیم شیبانی، گویا یکی از بهترین بازی هایش را ارائه داده است. هر چند بازی در کنار کیانیان و افشار و ابر، طبیعتا جذابیت های خاص خودش را دارد.

 

صابر ابر: چهار فیلم / دست پر

1- آسمان زرد کم عمق: صابر ابر در این فیلم برای بار دوم به عنوان بازیگر روبروی دوربین بهرام توکلی قرار گرفته است. پیش از این همکاری این دو در فیلم «اینجا بدون من» شکل گرفته بود که از اقتباس های دیدنی سینمای ایران است. صابر ابر در «آسمان زرد کم عمق» نقش همسر ترانه علیدوستی را بازی می کند. این زوج با هم به مرور زندگی گذشته شان خواهند پرداخت. برخی پیش بینی می کنند که این فیلم از مهمترین فیلم های جشنواره سی و یکم است و سابقه بهرام توکلی در فیلمسازی هم نشان می دهد که این فرضیه، فرضیه بیراهی نیست.

2- همه چیز برای فروش: ابر در این فیلم با مریلا زارعی و حبیب رضایی همبازی است. نقش او در فیلم امیرحسین ثقفی مشخص نیست و تنها در خلاصه داستان این اثر آمده که «همه چیز برای فروش» سرنوشت انسان هایی است که ناخواسته محکوم به اجرای عدل هستند.

3- آشغال های دوست داشتنی: ابر برای بار دوم با نگار جواهریان در این فیلم همبازی است. این فیلم درباره خانواده ای است که یک شب فرصت دارند مشکل مادرشان را حل کنند. نقش اصلی این فیلم شیرین یزدان بخش است و ابر احتمالا نقش یکی از پسران این زن را بازی می کند.

4- هیچ کجا، هیچ کس: او به خاطر بازی در این فیلم با مهناز افشار، رضا کیانیان و محمدرضا فروتن راهی شمال کشور شد. ابراهیم شیبانی، کارگردان این اثر است.

 

ستاره های زیادی هستند که امسال تنها با یک فیلم در جشنواره حاضر خواهند شد

فریبرز عرب نیا: اغلب افراد تصور می کنند همانطور که مختارنامه توانست موجب احیای عرب نیا باشد، «چ» هم می تواند باعث تثبیت دوباره او در سینما شود. این اولین همکاری حاتمی کیا و عترب نیاست که البته این همکاری با حاشیه هایی هم همراه بود که بعد از مدتی توسط تهیه کننده کار تکذیب شد. عرب نیا در این فیلم ایفاگر نقش شهید چمران است.

 

رضا عطاران: اگر توقف فیلمبرداری «آینه شمعدون» ادامه نداشته باشد و فیلم به جشنواره برسد عطاران در این فیلم با گریم عجیب و غریبی ظاهر شده که نقش اصلی آخرین اثر بهرام بهرامیان است. او ایفاگر نقش ضیاء است که پیر یک روستاست و علاقه زیادی به ازدواج با دختران جوان دارد. البته شنیده می شود او با داریوش مهرجویی هم برای «چه خوبه برگشتی» قرارداد بسته است.

 

ساره بیات: اگر تدوین و صداگذاری فیلم «محمد (ص) تمام شود می توان انتظار داشت که راضیه «جدایی نادر از سیمین» یک بازگشت باشکوه به سینما داشته باشد چرا که او در این فیلم نقش حلیمه، دایه حضرت محمد (ص) را بازی می کند.

 

ستاره های غایب

با توجه به فیلم هایی که تا الان احتمال حضورشان در جشنواره وجود دارد می توان به این نتیجه رسید که علاوه بر بازیگران زیادی که در این جشنواره با آنها ملاقات خواهیم کرد، ستاره هایی هم هستند که در سی و یکمین جشنواره فجر غیبت دارند. بهرام رادان، لیلا حاتمی، امین حیایی، محمدرضا گلزار، پرویز پرستویی، نیکی کریمی، عزت الله انتظامی، علی نصیریان، مهران مدیری، حامد کمیلی، پارسا پیروزفر، لعیا زنگنه و چندی دیگر در سال 91 در اثری حضور نداشتند که قرار باشد به جشنواره برسد. هر چند این فهرست قطعا تا زمان برگزاری جشنواره تغییرات زیادی خواهد کرد.

برترین‌ها به نقل از تماشا


[ دوشنبه 91/9/6 ] [ 10:6 عصر ] [ حسین ]

این شکل کنار گذاشتن خیلی شکل بد و آزاردهنده ای بود. خیلی من را آزار داد. برنامه به شدت بیننده پیدا کرده بود و تا اندازه ای بی اعتمادی اولیه، تبدیل به اعتماد شده بود، هرچند دشمنان زیادی هم پیدا کرده بود و خود من هم دشمنان زیادی پیدا کرده بودم.

به گزارش کافه سینما به نقل از شبکه ایران فریدون جیرانی که به هنگام کنار گذاشته شدن از اجرای برنامه «هفت» از این مساله سخن گفته بود که حالا حالاها درباره این حذف سخن نمی گوید بالاخره بعد از مدتها ققل سکوتش را شکسته و در گفتگو با «نسل امروز» از جریاناتی سخن گفت که به حذف او از این برنامه منجر شد. در این گفتگو که با همکاری هدی ایزدی و شهرام زمانی انجام شده جیرانی از این مساله سخن گفته که ضرغامی پشت برنامه «هفت» ایستاد اما این را نگفته که چطور میشود رییس یک ارگان حامی زیرمجموعه خود باشد اما آن زیرمجموعه به بدترین شکل ممکن حذف شود! شبکه ایران بخشهایی از مهمترین گفته های جیرانی درباره مشکلات مربوط به جدایی اش از «هفت» و به خصوص تعارفهای مرسوم در شیوه مدیریت ایرانی که به هیچ کس به صراحت نمی گویند چه مشکلی با وی دارند را در ادامه ارائه کرده است:

«هفت» به ضرر من تمام شد

 

یک دست از نگاه ها معتقد بودند که برنامه، سفارشی از تلویزیون است و قرار است خواسته های یک نوع تمایلات در سینما را دنبال کند. دسته دیگر نگاه ها، معتقد بودند که جیرانی که نه برنامه و نه فیلم ارزشی دارد، می خواهد چه کند؟ به هر حال در نگاه این دوستان، جیرانی کسی بود که «قرمز» و «شام آخر» و سه گانه «ستاره ها» را ساخته بود و مشروعیتی برای اجرای یک برنامه سینمایی در تلویزیون را نداشت. در اصل از هر دو سو مورد فشار و بی اعتمادی بودیم. ما از حمایت بسیار بسیار زیاد آقای ضرغامی برخوردار بودیم. چون ضرغامی آدمی است که عاشق سینماست و خیلی پشت برنامه ایستاد. یک ماه قبل از اینکه از برنامه بیرون بیایم، در جلسه ای به دوستان گفتم کسانی که مجری می شوند، برنامه شان، پله ترقی می شود. اما برای من نه تنها پله ترقی نشده، بلکه پله شکستم هم شده. این برنامه به ضرر من شده و مثل دیگران باعث نشده که از طریق این برنامه، چند تا فیلم و سریال هم بگیرم و کار کنم.

 

آقای ضرغامی تا آخرین لحظات، حامی برنامه بود

دقیقا در دوره ای که توانسته بودیم حداقل به تناقضات درونی خودمان در مورد کیفیت و کمیت و مردمی بودن و تخصصی بودن فائق آییم (در مورد تناقضات بیرونی نمی گویم)، با مخالفت جریان هایی از داخل تلویزیون روبه رو شدیم که دیگرشیوه جدید برنامه را نمی پسندید. این مخالفت ها در انتهای سال پیش به اوج خود رسید و به هر حال به شکلی روشن شد که عده ای دوست ندارند برنامه «هفت» به این شیوه روی آنتن برود. احساسشان هم این بود، که اگر برنامه با همین فضا جلو برود، نیازها و خواسته هایشان تامین نخواهد شد. البته تاکید می کنم که این خواسته عده ای بود و نه همه تلویزیون. مثلا مدیر شبکه سوم سیما، آقای پورمحمدی، اصلا مخالف برنامه نبود. آقای ضرغامی تا آخرین لحظات، حامی برنامه بود. من قبل از اینکه برنامه آخر را داشته باشیم، می دانستم که دیگر باید برویم. حتی با مدیر شبکه سوم هم به نتیجه رسیده بودیم که دو برنامه دیگر داشته باشیم و بعد از آن برویم.

 

مدیر شب می خوابد و صبح بیدار می شود می بینید مدیریت قبلی را از دست داده

در انتصابات و تعویض ها در ایران تعارف وجود دارد. در تلویزیون هم تعارف خیلی وجود دارد. هیچکس هیچکس را صدا نمی زند. هیچکس به هیچکس نمی گوید از شما راضی هستیم به این دلیل یا ناراضی هستیم به این دلیل. به یک باره مدیر یک شبکه برکنار می شود بدون اینکه با او در این مورد صحبتی مبنی بر ناراضی بودن و ارائه دلایل وجود داشته باشد. مدیر شب می خوابد و صبح بیدار می شود می بینید مدیریت قبلی را از دست داده و مدیر بخش دیگری شده که خودش انتخاب نکرده و اصلا از آن خبر ندارد. متاسفانه در تلویزیون ما هیچکس با هیچکس صحبت نمی کند. در مورد من هم اول، مودبانه گفتند می خواهی سریالت را چه کار کنی؟ ما هم گفتیم فعلا هنوز قرار نیست ساخته شود، ولی وقتی کار ساخت آن را شروع کردیم، طبیعتا دیگر «هفت» نمی آییم. سریال هم شروع نمی شد (می خندد) و در شوراهای تصویب گیر کرده بود. مدام از من می پرسیدند می خواهی سریالت را چه کار کنی؟ در همین وانفسا که هیچکس حرف اصلی را نمی زد، ما فهمیدیم بهتر است خودمان بگوییم که داریم می رویم و بهتر است به گزینه دیگری فکر کنید. همین هم شد. به ما گفتند به دلیل پخش بازی های جام ملت های اروپا می خواهیم چند هفته برنامه را تعطیل کنیم. ما هم گفتیم ما دو هفته دیگر برنامه را اجرا و خداحافظی می کنیم. بعد هم شما به دلیل جام ملت های اروپا برنامه را تعطیل کنید و در این مدت مجری بعدی را بیاورید و بعد از این تعطیلی، مجری جدید برنامه را اجرا کند. ما این مذاکرات را با مدیر شبکه سوم سیما انجام دادیم و قرار شد این موضوع را رسانه ای نکنیم. روز بعد دیدیم مدیر گروه اجتماعی شبکه مصاحبه ای کرده و گفته است که ازهفته بعد برنامه «هفت» تغییر اساسی می کند. من به مدیر شبکه زنگ زدم و گفتم ما که توافق کرده بودیم چرا مصاحبه انجام شد؟ حالا فکر کنید که مدام از روزنامه ها و خبرگزاری های مختلف هم به من زنگ می زدند که چه شد برنامه تغییر کرد و چرا شما می روید؟ واقعیت این است که احساس خوبی به من دست نداد. احساس کردم در یک بازی قرار گرفته ام. با خودم گفتم وقتی ما توافق کرده ایم که دو هفته برنامه را داشته باشیم و خداحافظی کنیم و بعد هم دوستان سه هفته فرصت برای انتخاب مجری جدید دارند، چه لزومی به این مصاحبه بوده است؟ خیلی به من برخورد. تاکید می کنم که خیلی به من برخورد. احساس بدی به من دست داد. به هر حال خیلی قشنگ تر و خیلی طبیعی تر می شد یک نفر را کنار گذاشت و حذف کرد.خیلی قشنگتر و طبیعی تر می توانستند مرا حذف کنند! می شد صدایش زد و به او گفت که به هر دلیلی از برنامه ات دلخوریم و می خواهیم کس دیگری را جایگزینت کنیم. بهتر بود صریح و بی پرده حرفشان را می زدند و مطمئنا ما هم تشکر می کردیم و می رفتیم. این شکل کنار گذاشتن خیلی شکل بد و آزاردهنده ای بود. خیلی من را آزار داد. برنامه به شدت بیننده پیدا کرده بود و تا اندازه ای بی اعتمادی اولیه، تبدیل به اعتماد شده بود، هرچند دشمنان زیادی هم پیدا کرده بود و خود من هم دشمنان زیادی پیدا کرده بودم. نگاه اهالی سینما کمی عوض شده بود اما ارشاد، موضعگیری خاصی داشت و معتقد بود بخش عمده ای از درگیری های داخل سینما به واسطه برنامه «هفت» است. حتی بعدها فهمیدم در این مورد نامه ای هم به شبکه زده بود که در آن توضیح داده بودند که این برنامه در حال لطمه زدن به سینماست...

اگر هم من می گفتم نرود، فراستی باز هم می رفت

بعد از جدایی من از «هفت» فراستی به من زنگ زد و اجازه گرفت. من هم به او گفتم که حتما برود. البته اگر من هم می گفتم نرود، خودش می رفت. به هر حال آن احترامی که باید گذاشت. در هر حال اختیار آدم ها دست خودشان است. زندگی خرج دارد و باید زندگی کنند، اصلا ناراحت نیستم که رفته است.

 

سوالاتی از ده نمکی پرسیدیم که جنجال آفرین شد

در دو برنامه مانده بود به آخر، سوالاتی از ده نمکی پرسیدیم که جنجال آفرین شد. اینکه ما گفتیم متدینین کجا هستند و چرا این فیلم ها را نمی بینند تا فروششان بالا برود، به خیلی ها برخورد. تشکل هایی بیانیه دادند، که البته آنها می خواستند در برنامه حاضر شوند و جواب بدهند. معتقد بودند که برنامه یک طرفه و روشنفکرانه شده است، البته در نهایت به جای طرح مسئله، صورت مسئله پاک شد.

 

اگر برنامه ادامه پیدا می کرد، خودم مجری جوانتری می آوردم

آنچه در ذهنم بود این بود که اگر برنامه ادامه پیدا می کرد، در سال چهارم خودم مجری جوان تری می آوردم؛ اما قرار بود نگاه «هفت» به سینما عوض شود. در اصل مسئله فردی به نام جیرانی نبود. نگاه این برنامه به مقوله سینمای روز ایران بود.

 

اصلا به «هفت جدید» نمی روم

 

اصلا به «هفت» جدید نمی روم. گبرلو هم به من گفت و گفتم می روم، ولی نمی روم. ترجیح می دهم فراموش کنم. جمله دقیقش این است. من در هیچ برنامه زنده ای شرکت نمی کنم. من هیچ وقت سر هیچ کاری اینقدر خودم را خرج نکرده بودم.

 

«خنده بازار» با کسی که زنده است شوخی کند

 

فکر می کنم دیگر لزومی ندارد «خنده بازار» با مجری قدیمی شوخی کنند، چون برنامه مجری جدید دارد. به قول آقای فراستی با مرحوم جیرانی که نباید شوخی کنند. باید با کسی که زنده است شوخی کنند.


[ شنبه 91/8/20 ] [ 11:12 عصر ] [ حسین ]
          

.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

وبلاگ فیلم ، بازیگر ها جشن ها و اخبار داغ سینمای ایران
آرشیو مطالب
امکانات وب